fbpx
  • nederlandse versie camping het loo
  • duitse versie camping het loo

 

In het Zuid-Nederlandse rivierengebied is Jachthaven ‘t Loo aan de Kraaijenbergse Plassen een prachtige uitvalbasis voor elke vorm van watersport:
Zeilers vinden binnen dit plassengebied - met een oppervlakte van 450ha. - het grootste binnenmeer langs de rivieren om mooie lange slagen te kunnen maken.


Ook voor motorboten geldt dat er binnen het sluispand Grave-Sambeek veel vaarwater ter beschikking is, want naast een verblijf op de Kraaijenbergse Plassen, kunnen er ook mooie tochtjes naar de Mookerplas, de Paesplas (bij Gennep), of de dode Maas-armen bij Heijen en Boxmeer worden gemaakt, zonder dat er een sluis hoeft te worden gepasseerd. En omdat de haven vlak bij de kruising met het Maas-Waalkanaal ligt, zijn de mogelijkheden bij een lang weekend of een korte vakantie nog veel groter. Immers; binnen een dag bent u vanuit de haven in Kampen, waarna het IJsselmeer voor de deur ligt. Maar ook is het mogelijk om mooie tochten van 3 dagen of langer te maken. Zie onderstaand "Voorbeelden voor vaartochten".

 

 

VOORBEELDEN VOOR VAARTOCHTEN


Vaartocht 1, 2 of 3:
1) Via het Maas-Waalkanaal vaart u naar Nijmegen. Vervolgens laat u zich via de Waal afzakken tot St. Andries, waarna u via de Maas weer terug naar Linden vaart. Dit rondje is ook in 2 grotere varianten mogelijk:

 

2) Door niet bij St. Andries de sluis te nemen, maar door bij Woudrichem de Afgedamde Maas op te varen, en vervolgens bij Heusden de Maas weer op, terug naar de thuishaven in Linden, of

 

3) Door de Waal nog verder af te varen, vervolgens de Biesbosch door, waarna u via de Amer en de Maas weer terug vaart.

 

 

Vaartocht 4:
Via het Maas-Waalkanaal vaart u naar Nijmegen. Vervogens gaat u de Waal op, waar u bij Millingen om "De Kop van Pannerden" gaat, en vervolgens het Pannerdenskanaal afzakt om bij Arnhem de Neder-Rijn op te gaan, die overgaat in de Lek. Bij Vianen gaat u het Merwedekanaal op tot Gorrichem. Daar steekt u schuin de Waal over, om bij Woudrichem de Afgedamde Maas op te varen, en vervolgens bij Heusden de Maas weer op, richting thuishaven.

 

 

Vaartocht 5 en 6:
5) U zakt de Maas af, en gaat via 's Hertogenbosch de Zuid-Willemsvaart op, tot aan Nederweert, waarna u het Kanaal Wessem-Nederweert neemt, en vervolgens de Maas weer af gaat, om via Roermond en Venlo richting Linden te varen.

 

 

6) Of u gaat bij Nederweert stuurboord uit, door de sluis, om de Zuid-Willemsvaart richting Belgie te blijven volgen, en vervolgens Maastricht aanhoudt, waarna u via het Julianakanaal en de Maas weer terug naar Linden vaart.

Zoekt u een mooie jachthaven op één van de mooiste plekjes van Brabant? Dan bent u bij Jachthaven ’t Loo aan het juiste adres.
Of u nu enkele dagen of een paar weken blijft; u kunt gebruik maken van alle faciliteiten die de jachthaven u te bieden heeft, zoals een schoon en modern sanitair gebouw.

 

Niet alleen de individuele passant is welkom, maar ook groepen die met elkaar een tocht maken zijn voor één of meerdere dagen/nachten welkom.

Passanten die willen overnachten kunnen aanmeren aan de meldsteiger (steiger A) en zich daarna melden bij de havenmeester.


 

Jachthaven ’t Loo is voorzien van verlichte steigers voor schepen tot 20 meter. De ligplaatsen zijn breed, zodat de schepen niet met de stootwillen tegen elkaar liggen, en er is met ruim uitvaarwater rekening gehouden, zodat er makkelijk kan worden gemanoeuvreerd.

De brede steigers zijn voorzien van voldoende watertappunten. Bovendien worden de waterleidingen om de 4 uur automatisch doorgespoeld, waardoor het water gegarandeerd vers blijft, en vrij van legionella.
Vanaf de ligplaatsen kan er worden ingelogd op een gratis internetverbinding.

Omdat de Kraaijenbergse Plassen achter een keersluis liggen - die ook bij laag water dicht gaat - kunnen de boten in dit plassengebied ook 's winters veilig in de haven blijven liggen.

Jollenveld
Het jollenveld is een gedeelte op het jachthaven terrein waar kleine (zeil)booten op trailers kunnen staan. Voor het te water laten kunt u dan gebruik maken van onze botenhelling.